Vilmos Kályha

Rólunk

Kovács Vilmos vagyok, a magyarországi Vilmos Kályha Kft. tulajdonosa.
1976 óta foglalkozom az agyaggal és a kerámia készítéssel. 1993-tól főleg kályhacsempét gyártunk, eleinte magánvállalkozásban, majd Kft. formában.
Cégemben tradícionális módon kézzel gyártott kályhacsempét készítünk, elsősorban az általam tervezett kályhákhoz és kandallókhoz.

Tradíció:
A tradíció szokásokon alapuló örökség, az elődeinktől eltanult ismeret, amely a régebbi korokból nemzedékről nemzedékre ránk maradt. A múlthoz való hűséggel, de a korok fejlődésével válnak dolgaink mindig gazdagabbá. Valójában eredeti értékek megtartását és továbbvitelét jelenti formai, lelki és szellemi szinten is.
 
Célunk a SZÉP és MELEG megalkotása, hogy Ön terveink és csempéink megvásárlásával ne csak a kiadást érezze, hanem befektessen a függetlenségébe, biztonságába, környezet-tudatosságába és lakberendezésébe!
Tapasztalt kollégáim munkájával és kályhás-kandallós barátaim építése nyomán termékeink eljutottak Berlintől Riminiig, Gyimesfelsőloktól Argentínáig.
Kályhacsempéink, kályháink, kandallóink, tűzhelyeink, kemencéink vagy kerti konyháink nem csak szolgálják Önt, de lelkük is van.

Vilmos a Budai bemutatótermében tervrajzot készít

“E kicsi kézműves manufaktúra szívvel-lélekkel az Ön komfortjáért dolgozik.”